Vad är skillnaden på en kontinentalsäng och en ramsäng?

Skillnaden på en kontinentalsäng finner du både i storleken, komforten och de praktiska egenskaperna. Kontinentalsängen är hög, stilfull och komfortabel. Ramsängen är behaglig, bekväm och prisvänlig. Du kan läsa mer om de två typer av sängar nedanför. 

En kontinentalsäng har tre madrasskikt. Nederst finner du en ramsäng, som utgör sängens ram och plattform. Ramsängen är omgiven av en träram, som gör sängen stabil och långtidshållbar. Ovanför ramsängen är det en resårmadrass, och detta är sängens primära komfortskikt. Resårmadrassen anpassar sig efter din liggställning, och ser till så att du får den bästa möjliga nattsömn. Överst finner du bäddmadrassen, och denna kan anpassas efter behov. Önskar du att ligga fast, så kan du enkelt välja en bäddmadrass av latex. Är du på utkik efter en mjukare yta att sova på, så rekommenderar vi våra bäddmadrasser av memory skum.

En ramsäng är en praktisk säng. Här kan man kombinera hög komfort med användarvänlighet. När du mottar din ramsäng ska du således endast montera på ben, därefter är din nya säng klar till att användas. Ramsängen har två madrasskikt. Nederst finner du ramsängen, som med sin solida ram av trä bildar stommen för sängen. Ramsängens fjädrar och stoppning utgör sängens primära komfortskikt. Överst är bäddmadrassen, som kan väljas efter dina behov. Om du önskar en ventilerande bäddmadrass så rekommenderar vi vårt latex-sortiment.