Tilbage til artikler

Memory skum Bäddmadrass

En bra bäddmadrass ska göra mer än endast skona din säng. Den bör också anpassa sig efter din kropp och liggposition, och därmed på det viset ge dig en väsentligt bättre komfort i sängen. Det finns dock olika slags bäddmadrasser, som ger stöd på olika sätt. Därför kan det vara bra att veta, vilken typ av bäddmadrass som är den helt rätta, innan du beställer. Detta vill vi gärna hjälpa dig med, och därför har vi gjort denna guide om bäddmadrasser av Memory Foam. Denna typ av madrass formar sig efter din kropp på ett helt speciellt sätt, och ger således en speciell komfort.

Memory Foam, också kallat Memory skum, är en skumform som är uppbyggt som så, att den mjukgörs allt efter som den upptar din kroppstemperatur. Bäddmadrassen formar sig således efter din kropp, vilket betyder, att madrassen automatiskt kommer anpassa sig efter dina tryckpunkter. Där du lägger som mest tryck kommer madrassen bli som varmast, och kommer därför låta dig sjunka ner tills trycket har minskat. Du får på så vis en tryckavlastande effekt, som anpassar sig precis efter din kroppsbyggnad och liggställning.

Denna typ av skum är bra för dig som gärna vill sjunka ner lite i madrassen. Memory Foam är bra för dig som gärna vill avlastas, och som inte har något emot att ligga mjukt och djupt i madrassen. Memory Foam fungerar bättre och bättre allt efter kärnans tjocklek. En vanlig bäddmadrass kommer ha en kärna på ca 4 cm, och detta kommer ge en bra, omfattande och avlastande komfort. Du kan dock med enkelhet välja att uppgradera till en bäddmadrass med en kärna på 6 cm, vilket kommer förbättra komforten i madrassen väsentligt. En sådan madrass är 3D Memory K60, var tjocka kärna garanterar en avsevärt förbättrad komfort.

Bäddmadrasser med Memory Foam har en tendens till att bli varma under nattet. Detta sker för att skummet använder din kroppsvärme för att forma sig, och därför kan den inte avge kroppsvärmen på samma vis som en vanlig bäddmadrass. Detta problem har man löst i Memory K60, då producenterna har installerat ett ventilerande och andningsbart 3D överdrag, som avleder värme och fukt. Du får således alla de positiva och avlastande kvaliteter som en bäddmadrass av Memory Foam ger, men med en minimal nivå av värme. Detta är något vi endast kan rekommendera.

Har du ytterligare frågor?

Om du har frågor gällande vår bäddmadrass med Memory Foam, så kan du alltid kontakta oss i chatten på vår hemsida och höra mer. Här sitter våra medarbetare redo till att hjälpa dig med goda råd och vägledning. Skulle du behöva hjälp utanför de vanliga öppettiderna så kan du dessutom alltid kontakta oss på mailadressen [email protected], samt över telefonen på vårt telefonnummer 313 616 000.

  • Memory foam er en skumform, som blødgøres af din kropsvarme, når du ligger på det. Det betyder, at madrassen tilpasser sig din kropsform, vægt og trykpunkter, hvilket giver en god trykaflastende effekt.

  • En madras med memory foam er det rette valg for dig, hvis du gerne vil synke en smule ned i madrassen. Skummet tilpasser sig din krop, så du får en meget personaliseret, trykaflastende komfort. Jo tykkere madras du køber, des blødere komfort får du.