Sov app

God sömn är inte något man ska ta för givet. Allt för många upplever någon gång i sitt liv att de har sömnproblem, något som på lång sikt påverkar kroppens välmående. Men med dagens teknologi så har det kommit allt fler nya bra lösningar som kan hjälpa dig med sömnproblem. En av dessa är sov appar, som på olika sätt kan hjälpa dig med dina sömnproblem via din mobil eller surfplatta.

Vi på Bedre Nætter har skrivit ihop denna text med tanken att den ska vara informerande och hjälpsam för dig som vill veta mer om sov appar och om att sova bättre.

Hur fungerar en sov app?

Vi kan starta med att förklara att appar är program som kan användas till smartphones och kan laddas ner till mobilen. De kan i vissa fall vara gratis men i andra fall så kan de kosta.

En sov app är en app som innehåller ett sömnprogram som kan hjälpa dig med olika saker relaterade till din sömn. Olika sov appar ser olika ut och består av olika typer av sömnprogram, vissa kan hjälpa dig att somna, vakna, eller göra så att du kan få en överblick på din sömn. En del sov appar går ut på att göra ifrån sig ljud så som lugn musik som kan hjälpa dig somna eller alarm som gör att du vaknar om morgonen, medan andra appar kan istället bygga på att du ska dokumentera din sömn för att på så vis få en bättre överblick och rutin. Sedan finns det även de appar som för en statistik över din sömn och registrerar ditt sömnmönster, detta ska då kunna hjälpa dig att se när du sover djupt/lätt och vad du har för vanor.

Varför använda en sov app?

En sov app kan vara en snabb och smidig metod som kan vara en hjälpande hand för dem som har sömnproblem. Många upplever det som en smart lösning då man enkelt kan få hjälp snabbt direkt till telefonen. Har man testat många olika tips och råd men upplevt att de inte fungerar så kan det vara en bra idé att testa med en sov app.

Det är dock viktigt att komma ihåg att vi alla är olika individer och att olika saker fungerar olika bra från person till person. För vissa så kan en sov app fungera perfekt mot deras sömnproblem medan andra upplever att de testat alla sov appar men finner ingen som hjälper. Det kan även vara som så att man ska testa att byta sov app då olika appar kan hjälpa dig med sömnproblem på olika sätt och med olika metoder.

Det kan även vara bra att ha i åtanke att en sov app kan vara ett långsiktigt hjälpmedel som kanske inte i alla fall gör någon stor skillnad direkt på minuten. Att exempelvis föra en sömndagbok på en sov app där man dokumenterar sin sömn är något som ska göras i en längre period för att få bästa effekt.

Har några frågor uppstått om Bedre Nætter eller om våra produkter medan du läst denna text, så kan du alltid kontakta oss. Du kan kontakta oss genom att skriva på chatten i högra hörnet på hemsidan, eller genom att skriva ett mail till vår mailadress [email protected].