Trött hela tiden

Att känna att man konstant är trött är något många upplever, vilket kan vara väldigt hårt när man ska orka med kanske arbete eller skola. Upplever man att man hela tiden är trött under längre perioder så är detta något man inte ska ignorera, detta kan vara ett tecken på att din kropp inte mår bra.

Många upplever att de har problem med att vara trött hela tiden och därför har vi på Bedre Nætter skrivit ihop denna text för att underlätta för dig, som har problem med detta.

Symptom vid trötthet

När man känner att man är trött hela tiden så kan olika symptom uppstå som kan göra det besvärligt för en att ta sig igenom vardagen. Några symptom kan exempelvis vara koncentrationssvårigheter, huvudvärk, seghet samt en sämre reaktionsförmåga. Detta kan sedan utökas av flera olika symptom som kan kopplas samman med olika orsaker som kan ligga bakom ens konstanta trötthet.

Orsaker bakom tröttheten

Att ha känslan av att vara trött hela tiden kan som den mest naturliga orsaken bero på att man sover mindre en vad ens kropp har behov för, även att sömnkvaliteten är dålig är en annan vanlig orsak. Men utöver detta så finns det flera andra saker som kan ligga bakom känslan av att vara trött konstant. Några av dessa orsaker är följande:

  • Stress
  • Snarkningar eller sömnapné
  • Järnbrist
  • Blodbrist
  • Depression
  • Brist på vitamin B12
  • Kroniskt trötthetssyndrom
  • Diabetes
  • Rubbningar i sköldkörteln

Vissa av dessa orsaker är saker som man själv kan göra något åt. Vet du exempelvis med dig själv att du ständigt har stressiga dagar, som påverkar din sömn och din välmående, så kan det hjälpa av att du slår om till en mer stressfri vardag. Något som också kan orsaka trötthet och orkeslöshet är vad du äter och dricker. Att se över sin kost och börja äta bättre samt dra ner på koffein och alkohol kan hjälpa mot den konstanta tröttheten. Även daglig motion kan bidra till en piggare vardag.

Upplever man däremot att man inte kan förstå vad som orsakar ens konstanta trötthet så kan det vara en bra idé att uppsöka läkare för att få hjälp.

Skulle några frågor ha uppstått om Bedre Nætter eller om några av våra produkter, så kan du alltid kontakta oss. Detta kan göras genom att ringa, skriva till oss i chatten på hemsidan, eller genom att maila oss till [email protected].