Sovalkov

Att ha en sovalkov är en fantastisk lösning om man har begränsat med utrymme i sitt hem. Med den smarta idén om att bygga in sängutrymmet i en vägg så sparar man plats samtidigt som att man får en otroligt mysig sovplats. Så grattis till dig, som haft turen att finna ett hem med en sovalkov, både en smidig, smart och mysig lösning som du garanterat kommer vara glad för.

Vi på Bedre Nætter har skrivit ihop en text om just sovalkover för att många har olika funderaring och frågor kring just sovalkover och allt som hör där till. Med denna text hoppas vi därför på att de flesta frågorna besvaras och att du även får med några tips på köpet.

Madrass till en sovalkov

Många tänker att det behövs någon speciell madrass när man har sovalkov men så behöver fallet inte vara. Så länge själva sängen har de vanliga måtten i både bredd, höjd och längd som den madrass du kollar på, så ska det inte vara några problem. Vi på Bedre Nætter vill gärna rekommendera både våra resårmadrasser och bäddmadrasser, då vi är säkra på att kombinationen av din mysiga sovalkov och våra kvalitetsmadrasser, kommer ge dig en riktigt god natts sömn. Vi rekommenderar därför gärna madrasser i latex, som är ett ventilerande och extrem allergivänligt material, för att vi vet att det är madrasser som många är glada för i många år framöver. Vår resårmadrass BN latex och vår bäddmadrass Mayan Green är båda av latex och är madrasser som vi mottagit positiv respons på. Dessa madrasser finns i flera olika storlekar och så länge de har samma mått som din sovalkov, så är vi säkra på att de kommer ge dig många sköna nätter.

Tips till en sovalkov

Utöver att ha en bra madrass så finns det så mycket annat spännande man kan göra med en sovalkov för att göra det så mysigt som möjligt samt använda utrymmet så bra som möjligt. Nedanför har vi samlat några tips som kan vara hjälpsamma för dig med en sovalkov.

  • Skaffa ett fint draperi för att få känslan av ett sovrum med möjligheten av att ”stänga in sig” samt för att få möjligheten att dölja sängen de dagar man helt enkelt inte orkar bädda.
  • Istället för en vanlig sänggavel så kan du skaffa en med en hylla, eller gör om sänggaveln till en hylla. Är både snyggt och skapar förvaringsplats.
  • Häng upp en sänghimmel för att ge en extra myskänsla.
  • Den tomma yta som skapas ovanför sängen kan användas till förvaring i form av hyllor och skåp.
  • Utveckla idén med förvaring ytterligare ett steg genom att bygga in förvaringsmöjligheter under sängen.
  • Dekorera med tavlor och andra dekorativa ting för att få en härlig ”sovrumskänsla”.

Bara för att en sovalkov ofta är liten så behöver det inte betyda att man inte kan ge den en personlig touch. Det finns massor av möjligheter när det kommer till inredning av en sovalkov och de ovanstående tycker vi är både smarta och relativt enkla lösningar som vi tror kan skapa en riktigt mysig sovplats.

Skulle några frågor gällande oss på Bedre Nætter eller våra produkter dykt upp så är det bara att kontakta oss. Du kan antingen ringa, skriva i chatten i högra hörnet på hemsidan, eller maila oss till [email protected]