Sover dåligt

Att sova är en viktig del av livet för att man ska må bra, både fysiskt och psykiskt. Brist på sömn skapar på kort sikt brist på fokus och även brist på energi. På lång sikt kan det bli mer allvarligt och allt för dålig sömn kan resultera i sämre livskvalitet och psykisk ohälsa.

En god natts sömn är så viktigt då det är den period då kroppen kan återhämta sig efter dagens arbete och stress. Det gör den genom att reparera muskler, sortera och rensa minnet och genom att släppa ut hormoner som styr tillväxt och aptit, etc.

Många kan känna igen sig med att man vissa nätter upplever att man sover dåligt. Detta kan bero på flera olika saker, bland annat stress, brist på rutiner och dåligt klimat i sovrummet. Upplever man att man sover dåligt under väldigt långa perioder så kan det vara ett tecken på att uppsöka en läkare.

Vi på Bedre Nætter kan hjälpa i de mindre allvarliga fallen, med både tips och tricks på vad som kan hjälpa dig som sover dåligt ibland. Vi delar gärna med oss av några tips som kan hjälpa dig undvika de nätterna med dålig sömn.

Ett behagligt sömnklimat: En viktig faktor som kan bidra med att förbättra sömnen är att man ser till att man har ett sunt sömnklimat i sovrummet. En lägre temperatur och ett bra luftat sovrum är ofta en hjälpsam faktor till en bättre sömn.

Elektronikförbud vid sängdags: Att ha förbud mot mobil, ipad och liknande elektronik innan man ska sova är något som kan förbättra din sömn. Det blåa ljuset från skärmen på mobilen, ipaden, datorn etc. stör hjärnan, även ljud från dessa produkter kan störa din sömn. En rekommendation är att ladda ner Lux till datorn. Lux är gratis och justerar ned de blåa tonerna i skärmen, så att ljuset inte blir lika störande. Det allra bästa är dock att lägga datorn i vardagsrummet och lägga bort mobilen när man ska sova.

Vad vi på Bedre Nætter kan bidra med för din sömn

Här på Bedre Nætter vet vi att en viktig del som påverkar kvaliteten på din sömn är fastheten på din madrass och om man föredrar en varmare eller en kyligare madrass. Därför så ser vi det som att vi kan sälja hjälpande produkter som kan förbättra just din nattsömn och så att du slipper att sova dåligt.

Om du upplever att du ofta har det väldigt varmt om natten och svettas mycket, så är en kyligare madrass något för dig. En kyligare madrass undviker så att fukten samlas i madrassen då den har en sådan bra ventilation och kan på så vis bidra till ett bättre sömnklimat. Dessutom så kan denna typ av madrass hålla längre då den inte samlar upp en massa fukt som blir kvar i madrassen. Det material som en kyligare madrass ofta består av är Latex, just för att materialet latex kan avleda värme och är andningsbart. En passande madrass skulle exempelvis vara vår bäddmadrass Mayan Green i 100% naturlatex, som är ett utmärkt val för dem som har det varmt under natten.

Är du istället raka motsatsen, och är väldigt kall om natten och fryser ofta, så rekommenderar vi istället en madrass i Memory foam. En bäddmadrass i detta material behåller istället kroppsvärmen och använder det till att anpassa sig efter din kroppsform. Det som följer med att denna madrass håller på värmen är att den är mindre sval och mindre ventilerande.

Hos Bedre Nætter vill vi se att våra kunder sover gott och därav är vi glada över att vi kan erbjuda våra kunder produkter som kan vara en hjälpande faktor för dem som sover dåligt. Nätter med dålig sömn beror i många fall på att man har det för varmt eller för kallt, därför rekommenderar vi på Bedre Nætter att satsa på en bäddmadrass som passar just dig, man spenderar ju trots allt en stor del av sitt liv i sängen. Därav är det något som vi anser viktigt att investera i, då det förbättrar ens välmående, både rent fysiskt och psykiskt.

Med den rätta sängen, anpassad efter just dina behov, så har du den bästa utgångspunkten för att få bättre nätter och en god nattsömn.

Skulle du ha några frågor angående bäddmadrasser, några av våra andra produkter eller helt enkelt är i behov av råd, så är du mer än välkommen att kontakta oss. Detta kan du göra i chatten i högra hörnet på hemsidan, genom att ringa till oss, eller så kan du maila till [email protected].