Vad är stoppning?

I alla madrasser finns det stoppning mellan fjädrarna. Detta kallas för komfortskiktet, och denna stoppning utgör en viktig del av komforten i sängen. Stoppningen och fjädrarna i madrassen arbetar tillsammans, vilket resulterar i att du får en sund, komfortabel och lugn plats till din nattsömn. Stoppning finns i många olika typer, men de mest moderna och komfortabla typer av stoppning är av modernt skum eller latex. 

Vi använder här på Bedre Nætter bland annat hybridskum och polyeterskum . Dessa typer av stoppningar är rekommendabla, men det finns skillnader mellan dem som är värda att notera. Hybridskum är exempelvis mer andningsbart, vilket ger dig en behagligare sovmiljö. 

Det är viktigt, att vara uppmärksam på vilket typ av skum som är i din madrass. Många återförsäljare använder sig fortfarande av kallskum, det gula skummet som du säkert kan komma ihåg från gympasalen i skolan. Kallskum kan kännas behagligt de första 5 minuterna du ligger på det, men skummet har ingen reell effekt. Det är bland annat därför vi på Bedre Nætter tror på, att man får ut mer av ett seriöst samtal om sina behov och preferenser, än genom att prova 5 sängar på 10 minuter i den närmsta sängbutiken.