Vintertäcke

Ett varmt täcke är perfekt för dig som lätt fryser på natten. Ett varmt täcke är också det som många kallar för ett vintertäcke, vilket passar särskilt bra för de kalla årstiderna som vi har i Skandinavien. Hos Bedre Nætter har vi ett gediget utbud av kvalitetstäcken till rimliga priser, så du hittar enkelt ett varmt täcke som passar dig.

-40%
Mayan
Se produkt
Veckans rekommendation
140x200 cm.

Mayan

Täcken Mayan
4.44444 star rating (27) total reviews

As low as 1.499 kr Tidigare pris 2.499 kr

-40%
Mayan
Se produkt
Veckans rekommendation
140x220 cm.

Mayan

Täcken Mayan
4.71429 star rating (28) total reviews

As low as 1.649 kr Tidigare pris 2.749 kr

-40%
Mayan
Se produkt
Veckans rekommendation
200x220 cm.

Mayan

Täcken Mayan
4.71429 star rating (28) total reviews

As low as 1.997 kr Tidigare pris 3.329 kr

Vintertäcke

Ett bra täcke till en bra säng, är det viktigaste elementet i receptet för en god natts sömn. Om du har en tendens till att ha det kallt under natten, fryser om tårna eller liknande, så är vintertäcket det rätta valet. Vintertäcket är särskilt passande till alla personer under vinterhalvåret just på grund av de ofta väldigt kalla nätterna som i har i Skandinavien.

Det är viktigt, att du inte kompromissar med ditt val av täcke, utan istället fokuserar på att köpa ett täcke av hög kvalitet. Hos Bedre Nætter är kvaliteten ett självklart fokusområde, så att du garanteras ett täcke, som kommer hålla i många år framöver. Vi säljer ett brett urval av vintertäcken, så vi har helt säkert även något, som passar just dig.

Vad du ska leta efter

När du ska välja ett bra vintertäcke, så gäller samma regler, som du kanske känner igen från köp av andra täcken. Det är viktigt, att du använder samarbetet mellan bärighet och vikt som indikator för täckets kvalitet. Regeln går ut på, att ett bra täcke ska ha en bärighet på minst 10. När du har funnit ett täcke med bärigheten 10, så ska du se närmare på täckets vikt.

Låt oss ta ett snabbt exempel, som gör det enklare att förstå. Ett exempel kan vara, att du står med valet mellan 2 vintertäcken, som båda just har en bärighet på 10. Låt oss anta att det ena täcket väger 700 gram, medan det andra väger 900 gram. Här kommer det vara täcket med den lägsta vikten, som har den bästa kvaliteten. I detta fall skulle det alltså vara täcket på 700 gram. Anledningen till detta är, att täckets dun i det lättaste täcket, är luftigare och av en sådan hög kvalitet, att de kan hålla på värmen väsentligt bättre än täcket på 900 gram.

Täcken delas normalt in i 3 värmegrader:

  • Sval: Är täcket som passar till sommarvädret, där det är en högre temperatur.
  • Mellan: Är täcket som du kan använda året runt, det är därför som det även kallas för helårstäcket.
  • Varm: Är det som man känner igen som vintertäcket. Det ser till så att du håller värmen i det kalla skandinaviska klimatet.

Du har möjlighet för att köpa vintertäcken i alla olika slags storlekar här hos Bedre Nætter. Vi har nämligen något för alla, oavsett om du letar efter ett vintertäcke med mått som ett enkeltäcke eller dubbeltäcke.

Danska kvalitets täcken