Täcken

Danskproducerad kvalitet

God nattsömn handlar om mer än endast din säng. Ditt täcke är viktigt för kvaliteten på din sömn, och valet av det korrekta täcket till årstiden och dina personliga behov betyder väldigt mycket för en god nattsömn.

Här hos Bedre Nætter finner du alltid ett stort urval av naturstoppade täcken av högsta kvalitet. Vi har ett brett sortiment av både vinter-, sommar- och helårstäcken till marknadens bästa priser. Alla våra täcken produceras i Danmark av Ringsted Dun och Quilts of Denmark – under sunda arbetsvillkor och sträng kvalitetskontroll.

Våra täcken är indelade i tre grupper, så att du enkelt kan se vilken årstid täcket passar bäst till. Har du exempelvis en tendens till att få det väldigt varmt om natten, kan du naturligtvis också välja att sova med ett sommartäcke hela året.

  • Sval – Sommartäcke
  • Mellan – Helårstäcke (Medium värme)
  • Varm – Vintertäcke (Varm)

Certifierad kvalitet

Våra kvalitets täcken lever alla upp till en rad av de finaste certifikaten i Europa, vilket är din säkerhet för allergivänliga täcken, som samtidigt är producerade under hållbara och miljövänliga förhållanden.

OEKO-TEX® är din garanti för att textilierna är framställda i en sund miljö och inte innehåller restkemikalier.

Downafresh ® är din säkerhet för att dunen är behandlade ordentligt, med djuretisk hänsyn samt efter de högsta kraven när det kommer till sundhet och hygien.

NOMITE är din garanti för att kvalster inte kan tränga sig in i täcket. Därför är våra täcken också väldigt allergivänliga och med till att försäkra ett sunt sömnklimat.

Endast naturlig stoppning

Här på Bedre Nætter säljer vi endast naturstoppade täcken, alltså täcken med stoppning av naturligt dun. Det gör vi av den enkla anledningen att det blir en bättre produkt än med den fiberstoppning som ofta förekommer i billigare täcken.

Därför är alla täcken i vårt sortiment producerad med anddun, gåsdun eller myskandsdun, som har bra isolerande egenskaper, så att du varken får det för kallt eller för varmt.

 Man mäter ett täckes värmeegenskaper med beteckningen bärighet, som visar hur mycket täcket håller på värmen. Vi rekommenderar en bärighet på 10-11 om du ska använda ditt täcke som helårstäcke under svenska förhållanden. Den procentuella fördelningen av stoppning i våra täcken varierar från 80 till 100% dun – om du finner ett täcke med exempelvis 90% dun, så kommer de resterande 10% vara vanliga fjädrar.

En avgörande faktor för priset är förhållandet mellan dun och fjädrar. Dun är den bästa men också dyraste typen av stoppning. Fjädrar är väsentligt billigare, men ger knappt så bra komfort. Syntetisk fiber, så som polyester, är den billigaste typen av stoppning, vilket naturligtvis har inflytande på kvaliteten på ditt täcke.

Vilken storlek ska du välja?

Storleken på ditt nya täcke är också viktigt. Den normala längden på ett täcke är 200 cm, och för många är det en bra storlek. Är du över 180 cm rekommenderar vi dock att du väljer ett lite längre täcke på 220 cm, så att du också kan få fötterna täckta.

Det andra valet gäller bredden, där du ska välja mellan ett enkeltäcke på 140 cm i bredd eller ett dubbeltäcke, som är 200 eller 240 cm brett. Vi rekommenderar, att du köper ett täcke som är minst 30 cm bredare än ditt bröstmått. Det kommer normalt motsvara till att om du använder klädstorlek xxl eller större, så bör du överväga ett täcke som är bredare än 140 cm.

Sover du ensam så kommer ett enkeltäcke ofta vara passande. Sover du med en partner så kan du allt efter preferenser välja två enkeltäcken eller ett av våra härliga dubbeltäcken.

  • Sovgaranti i 100 dagar
  • Unika sängar
  • Fri frakt och retur