Täcken

Ditt täcke spelar en stor roll för om du känner dig kall, varm eller bekväm på natten. Hos Bedre Nætter hittar du därför ett brett utbud av kvalitetstäcken med naturlig fyllning som är tillverkade under hälsosamma arbetsförhållanden och med varumärkena OEKO-TEX®, Downafresh och NOMITE - vilket är din garanti för att hitta ett bra och hälsosamt täcke som passar just dig.

Välj storlek

Essential

Vårt Essential-täcke fås i en värmegrad, är OEKO-TEX®-certifierat (klass 1) och tillverkat av 90 % Downpass-certifierade ankdun och 10 % förstklassiga småfjädrar. Täcket har en bärförmåga på 9.

140x200 cm.

Essential

Täcken Essential
4.54167 star rating (96) total reviews

As low as 2.499 kr

Mayan

Vårt Mayan-täcke fås i tre värmegrader, har den nordiska Astma-Allergimärkningen, är OEKO-TEX®-certifierat (klass 1) och tillverkat av 90% Downpass-certifierade myskankdun och 10% förstklassiga småfjädrar. Täcket har en bärförmåga på 11.

140x200 cm.

Mayan

Täcken Mayan
4.44444 star rating (27) total reviews

As low as 2.499 kr

Polar

Vårt Polar-täcke fås i en värmegrad, är OEKO-TEX®-certifierat (klass 1) och tillverkat av Downpass-certifierade myskankdun. Överdraget är beklätt med små värmeavledande mikrokapslar. Täcket har en bärförmåga på 9.

140x200 cm.

Polar

Täcken Polar
4.25 star rating (8) total reviews

As low as 4.149 kr

Vi lukker ikke et øje før du sover godt

Unika Täcken

Unika Täcken

Hitta ett täcke hos Bedre Nætter som passar precis efter dina behov.

Gratis leverans

Gratis leverans

Vi levererar ditt nya täcke till dig - helt kostnadsfritt.

100 nätters prov

100 nätters prov

Du kan känna dig helt trygg med att köpa bättre sömn online. Hos Bättre Nätter har du nämligen alltid en 100 nätters riskfri provperiod.

Dansktillverkade kvalitetstäcken

En god nattsömn är avgörande för vårt välbefinnande — och en viktig del av att sova bra är ditt val av täcke, eftersom du ligger otroligt nära ditt täcke natt efter natt.

Hos Bedre Nætter erbjuder vi endast täcken av högsta kvalitet, som är tillverkade under sunda arbetsförhållanden och med strikta kvalitetskontroller. Våra täcken är certifierade och består av naturliga material, vilket garanterar en sund och bekväm sömnupplevelse. Vi är stolta över att kunna erbjuda ett brett urval av kvalitetstäcken, och du kan säkert också hitta ett som matchar dina behov och preferenser, så att du kan njuta av fördelarna med en god nattsömn.

Vilket täcke ska du välja?

Det finns flera faktorer att överväga när du ska välja rätt täcke. Storleken på täcket, fyllningen i täcket och säsongen som täcket ska användas i är alla viktiga aspekter att ta hänsyn till. Det är viktigt att välja ett täcke som passar din kroppsvärme, såväl som det klimat och de temperaturer du sover i. Överväg också om du har allergier eller en känslig hud, vilket kan påverka ditt val av täcke.

Vilken storlek på täcke ska du välja?

Vi erbjuder täcken i fem olika storlekar för att möta alla behov. När du väljer storlek på ditt täcke ska du ta hänsyn till din längd, din sängs storlek och dina personliga preferenser för storlek. Vi tillverkar både våra täcken i den mest populära storleken - enkeltäcken i 140x200 - och för dig som är lite längre än genomsnittet har vi också långa täcken i 140x220.

Om du sover tillsammans med en partner och ni gillar att dela täcke kan en dubbeltäcke i 200x220 vara en riktigt bra lösning för att säkerställa att ni båda har tillräckligt med utrymme och komfort.

Sommartäcke, vintertäcke eller året runt-täcke?

Vi har ett brett utbud av sommartäcken, vintertäcken och året runt-täcken, så att du enkelt kan välja det täcke som passar bäst för dina behov.

 • Sommartäcken är lättare och mer andningsbara, vilket gör dem idealiska för varma sommarnätter.
 • Vintertäcken är tjockare och varmare, så att de håller dig varm under kalla vinternätter.
 • Året runt-täcken är en bra kompromiss mellan de två och passar de flesta under hela året.

Om du är osäker på vilken typ av täcke som passar bäst för dig, bör du överväga att investera i ett året runt-täcke, eftersom det för de flesta inte kommer att vara för varmt eller för kallt.

Alla våra täcken är certifierad kvalitet

Vi är stolta över att enbart erbjuda täcken som uppfyller de högsta kvalitetsstandarderna på marknaden. Våra täcken har certifieringar såsom.

 • OEKO-TEX® (klass 1): OEKO-TEX®-certifikatet garanterar att täcket är 100% fritt från mer än 300 skadliga ämnen som kan misstänkas vara farliga för din hälsa och miljön. Det är inte bara textilier som testas 100% fria från olika misstänkta hälsoskadliga ämnen, utan också allt från sytrådar, fyllning i täcken och kuddar till knappar och blixtlås.
 • Downpass: Märket garanterar att djurvård är i ordning hos dunproducenten. Är producenten Downpass-certifierad innebär det att djuren inte är tvångsmatade och att dunen samlats i samband med slakt och därmed inte plockats från levande djur.
 • Astma-Allergimärket: Astma-Allergi Danmarks allergimärkning 'Den Blå Kransen' är din trygghet när det gäller hudallergi. Det gäller både om du har hudallergi eller vill minimera risken för hudallergi, eftersom alla ingredienser i täcket undersöks för att inte innehålla skadliga kemikalier.
 • Täcken av naturliga material

  Hos Bedre Nætter säljer vi enbart täcken med fyllning av naturliga dun, eftersom vi anser att det ger en bättre produkt än täcken med syntetiska fiberfyllningar, som du oftast hittar i billigare versioner. Alla täcken i vårt sortiment är gjorda med anddun eller moskusdun, som har goda isolerande egenskaper, så att du varken får det för kallt eller för varmt om natten.

  Man mäter ett täckes värmeförmåga med beteckningen bärkraft, som visar hur mycket täcket håller på värmen. Vi rekommenderar en bärkraft på 10-11 om du ska använda ditt täcke som året runt-täcke under danska förhållanden. Den procentuella fördelningen av fyllning i våra täcken varierar från 80 till 100 % dun — hittar du ett täcke med exempelvis 90% dun, kommer de återstående 10% att vara vanliga fjädrar.

  En avgörande faktor för priset på ett täcke är förhållandet mellan dun och fjädrar. Dun är den bästa, men också den dyraste typen av fyllning. Fjädrar är betydligt billigare, men ger inte lika god komfort. Syntetisk fiber, som polyester, är den billigaste typen av fyllning, vilket naturligtvis påverkar kvaliteten på ditt täcke.

  Hur tvättar man ett täcke?

  Det är viktigt att regelbundet tvätta ditt täcke för att säkerställa en ren och hygienisk sovmiljö. Generellt rekommenderar vi att du tvättar ditt täcke 1-2 gånger om året, men det kan vara nödvändigt att tvätta det oftare om du har allergier eller sover i en fuktig miljö.

  Följ tvättinstruktionerna på täckets etikett för att säkerställa att du tvättar det korrekt och undviker skador. Använd ett milt tvättmedel som är speciellt utformat för dunfyllning och se till att skölja täcket noggrant efteråt för att ta bort alla tvålrester. Torka täcket noggrant i en torktumlare med tennisbollar eller på ett torkställ, så att det inte utvecklar dålig lukt eller f uktskador. Vi har gjort en hel guide om hur du tvättar ett täcke för dig som vill lära dig mer om området.

  Täcken på erbjudande

  Vi vill erbjuda våra kunder de bästa priserna på de bästa kvalitetstäckena. Därför är våra täcken alltid till ett fast lågt pris, så att du när som helst kan få ett kvalitetstäcke till ett rättvist och ärligt pris.

  Vi hoppas att vår utökade guide har hjälpt dig att hitta det perfekta täcket för dina behov. Kom ihåg att ett bra täcke är en investering i din sömnkvalitet och ditt välbefinnande.

  Om du har ytterligare frågor eller vill prova ett av våra täcken är du mycket välkommen att kontakta vår kundtjänst. Vi är här för att hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för din nattsömn. Och när du har valt ditt perfekta täcke kan du komplettera det med ett kvalitetslakan och kudde för att skapa det ultimata sovparadiset.

  • Om du har ett litet sovrum med begränsat förvaringsutrymme är sängramar 140x200 ett självklart val. De har inbyggda förvaringslösningar där du kan förvara diverse saker.

  • Det är en bra idé att välja en sängram 140x200 tillverkad av ett solitt material för optimal livslängd. Dessutom bör du se till att välja en modell med bra förvaringsmöjligheter för att utnyttja utrymmet under sängen på bästa sätt.