mayan

Det naturliga valet

Utvecklat av bättre nätter

mayan

Grön sömn och gott samvete

Vår Mayan-sömnlinje är för dig som önskar ett naturvänligt val och bättre förutsättningar. För din sömn och Moder Jord. Mayan-etiketten är din garanti för att en produkt är producerad med naturen och med dig i åtanke — utan användning av kemikalier och andra processer som inte tar hänsyn till världen omkring oss.

Essential

Våra essentiella produkter

Det naturliga valet

Tar hänsyn till dig och naturen

Textilier

GOTS-certifierade textilier

Alla textilier i vår Mayan-sömnlinje är skapade av 100% ekologisk bomull. Produktion av ekologisk bomull sparar miljön från giftiga bekämpningsmedel och stora mängder vatten, eftersom jordkvaliteten där den ekologiska bomullen odlas hålls frisk och därför håller längre på vattnet. Överdraget på vår Mayan-topmadras är dessutom GOTS-certifierat, vilket säkerställer att bomullsproduktionen lever upp till otroligt stränga krav för både miljö och arbetsvillkor. GOTS-bomullen odlas med respekt för naturen, utan användning av bekämpningsmedel och kemikalier och under goda arbetsförhållanden för de människor som är involverade i dess produktion.
Kärnor & Latexpude

GOLS-certifierad organisk latex

Kärnan i vår Mayan-latexpude och i vår Mayan-topmadras är skapad av 100% organisk latex. Den organiska latexen är GOLS-certifierad och därför producerad under socialt ansvarsfulla förhållanden för bönderna som tappar latexen från Hevea Brasiliensis-trädet, vilket säkerställer att de får ordentliga löner och arbetsvillkor. GOLS-certifieringen är också vår garanti för att den organiska latexen är producerad helt utan användning av kemikalier, bekämpningsmedel och allergiframkallande ämnen och med stränga krav för bland annat vattenförbrukning och avfallshantering.
Täcken & Kuddar

Astma & Allergimärkning

Våra Mayan-täcken och kuddar är, som de enda i vårt täcke- och kuddsortiment, bärare av det nordiska Astma & Allergimärket. Detta gör kuddarna och täckena skonsamma för dig med hudallergi eller för dig som vill förebygga. Dessutom är täcke- och kuddfodralen OEKO-TEX®-certifierade (standard 100) för att undvika hälsofarlig kemi. Alla fjädrar och dun är Downpass-certifierade, vilket gör det möjligt att spåra allt innehåll tillbaka till dess producent. Detta säkerställer en produktion som lever upp till de allra högsta kraven inom djurvälfärd, etik och kvalitet.
Behöver du hjälp?
Kundservice

Behöver du hjälp?

Det ska vara lätt att sova gott, men det kan vara mycket att tänka på när du ska köpa en ny säng. Därför har vi utvecklat SängMatch™.