Lakan

Produkter

Från A til zzZ

Lakan

 

På Bättre Nätter erbjuder vi kvalitetslakan från CPH Living där de slätvävda kvaliteterna av exempelvis Bomullsperkal ger ett starkare lakan med en mjukare känsla. Vi har ett brett urval både när det gäller färger och storlekar, vilket ger dig som kund möjligheten att ge din säng det där lilla extra när det kommer till inredning. 

Det finns flera olika typer av lakan: 

Kuvertlakan är avsedda att användas runt baddmadrasser, där du inte har någon täckning av själva sängen - men däremot får täckning av hela ytan som är i kontakt med kroppen under en natt. Om du till exempel köper en ställbar säng, kan det vara en klar fördel att välja ett split lakan, eftersom tyget på de dyrare modellerna ofta är möbeltyg som i sig ger en snygg design och det skulle nästan vara synd att dölja. 

Façonlakan täcker både toppmadrass och madrass, så länge den totala höjden inte överstiger 30 cm. Så ett façonlakan kan alltså göra att du inte ser tyget på själva sängen. Som med alla lakan är hela liggytan täckt, och du får ett skydd för tyget på din fjäder- eller ramsänga

Faconlakan sluter inte tätt om madrassen på samma sätt som både kuvertlakan och façonlakan. Du har därmed ett lakan som hänger löst runt madrassen. Det ger ett annat utseende och kostar lite extra för denna typ av lakan.

Lakan av hög kvalitet

Som nämnt tidigare, säljer vi endast kvalitetslakan, därför kan du också vara säker på att få samma kvalitet oavsett vilken lakanstyp du väljer. Alla lakanen är tillverkade av samma tygtyp, så det är endast form och passform som skiljer sig från modell till modell. Detsamma gäller färgerna på modellerna, där du alltid kommer att få samma kvalitet oavsett vilken färg du väljer. 

Som det också gäller med vårt urval av sängar, är det alltid vår största dygd att säkerställa att du får en god natts sömn, därför är det också viktigt att du får sängkläder av hög kvalitet, eftersom det är detta som bidrar till hur din känsla för sängen kommer att vara - du är direkt i kontakt med lakanen, vilket också har en märkbar effekt på hur du uppfattar sängen som helhet. 

Om du har frågor om vårt urval av lakan, tveka inte att kontakta oss. Det kan du göra via telefon, på chatten eller dygnet runt på vår e-postadress [email protected].

  • Lakan tillverkade av naturliga och hållbara material, såsom ekologisk bomull, har en lång livslängd och är behagliga att ligga på. Om du också väljer lakan med en tät vävning, håller de extra länge och känns ännu mer behagliga mot huden.

  • När du ska ha ett nytt lakan till din säng, är det viktigt att du väljer ett som passar till det översta lagret av sängen. Om du har en bäddmadrass på toppen, kan du exempelvis nöja dig med ett bäddmadrasslakan, medan du bör välja ett lakan med högre kanter om du har en resårmadrass eller en ramsäng överst.