Kuddar

Är du på jakt efter den perfekta kudden för att förbättra din sömnkvalitet? Att välja rätt kudde är avgörande för att säkerställa en god natts sömn. I denna kategori kommer vi att utforska olika typer av kuddar, från traditionella huvudkudda till moderna designer kuddar, och ge dig tips om hur du väljer den bästa kudden för dina behov.

Essential

Vårt Essential-kudde är nackarnas räddning och det härligaste stället för ditt huvud att landa på varje kväll. Vi kallar den vår allround-kudde, och snart kallar du den din bästa sovkamrat.

-40%
Essential
Se produkt
Veckans rekommendation
50x70 cm.

Essential

Huvudkudde
5 star rating (2) total reviews

As low as 497 kr Tidigare pris 829 kr

Mayan

Våra Mayan-kuddar är det naturvänliga, gröna och 100% kemikaliefria huvudkuddevalet i 100% ekologisk bomull, som oundvikligen förvandlar dina nätter till ett mekka av ergonomisk komfort.

50x70 cm.

Mayan

Huvudkudde
4.55556 star rating (9) total reviews

As low as 829 kr

60x40x12,5 cm.

Mayan Latex

Huvudkudde
4.29148 star rating (223) total reviews

As low as 999 kr

Polar

Vår Polar-kudde bekämpar varma, svettiga nätter med sina värmeavledande förmågor och ger dig en vältempererad, ostörd sömn i gengäld. Polar är en allround-kudde och passar de flesta.

50x70 cm.

Polar

Huvudkudde
4.5 star rating (2) total reviews

As low as 1.249 kr

Varför är kudden så viktig?

Nu är det slut på att bara drömma. Sätt pricken över i’et på din sömn med en av våra danskproducerade kuddar.

En bra huvudkudde är avgörande för din nattsömn, och därför är det viktigt att du väljer den helt rätta. Om du sover med en felaktig huvudkudde kan du nämligen utveckla nackskador, eftersom du inte får rätt stöd under natten. Dessutom kan en felaktig huvudkudde resultera i att du vaknar upp med huvudvärk.

Men vad som utgör en bra huvudkudde kan till viss del vara individuellt, eftersom vi har olika sovvanor och -ställningar. Samtidigt kan det spela in om du har det varmt eller kallt när du sover.

Olika typer av kuddar

Hos Bedre Nætter hittar du ett brett urval av olika kuddar. Vi har både gavelkuddar, även kallade prydnadskuddar, men också traditionella huvudkuddar. Våra gavelkuddar finns i en mängd olika textilier och färger i storleken 50x90 cm

I vårt huvudkuddesortiment hittar du både de traditionella dunkuddarna och de mer moderna latexkuddarna. Kuddar med latex ger ett fastare stöd än till exempel naturfyllnad. Därför är dessa kuddar mest lämpade för dem som sover på sidan eller ryggen. Medan du med en kudde av naturfyllnad får en härlig, mjuk kudde som säkerställer god komfort. Det är också anledningen till att naturfyllnadskuddar passar för de flesta sovpositioner. Alla våra huvudkuddar är stolta bärare av NOMITE, OEKO-TEX och Downafresh Greenline certifikaten, vilket är din garanti för huvudkuddar av hög kvalitet, skapade med naturliga material, så att du kan sova gott och tryggt om natten. Vår Mayan-linje är särskilt allergivänlig, eftersom den är den enda som bär Astma-Allergi-märket.

Hör du till dem som har det särskilt varmt när du sover, kommer vår kudde Polar förmodligen vara det rätta valet. I kuddens överdrag har vi inbyggt små mikrokapslar som innehåller en aktiv gel. Gelen reglerar temperaturen på kudden genom att ändra sin form från fast till flytande och tvärtom. Med Polar kan du därför se fram emot känslan av att bara sjunka ner i kudden och bli optimalt stöttad utan att störas av en kvävande värme.

Kvalitets kuddar för olika sovställningar

Din sovställning är avgörande för att välja rätt kudde. För ryggsovare rekommenderas en medelhög kudde som ger tillräckligt stöd för nacken utan att tvinga huvudet för högt upp. Sidsovare behöver en högre kudde för att hålla huvudet i linje med ryggraden, medan magsovare bör välja en mjukare och plattare kudde för att undvika nack- och ryggproblem.

När ska man byta ut sin kudde?

Även den bästa kudden kommer inte att vara för evigt. Genomsnittligt bör en kudde bytas ut vartannat till vart fjärde år. Tecken på att det är dags att byta ut din kudde inkluderar synliga fläckar, dålig lukt, och minskad stöd. En gammal eller utsliten huvudkudde kan leda till nacksmärtor och minskad sömnkvalitet.

  • Kvaliteten på ett täcke beror till stor del på kvaliteten på täckets dun och fjädrar. Hos Bedre Nætter använder vi endast naturfyllning i alla våra täcken, eftersom det har bra isoleringsegenskaper, vilket säkerställer att du varken får det för kallt eller varmt under natten. Fördelningen av fyllning i våra täcken varierar från 80-100% dun. Det innebär att om du hittar ett täcke med till exempel 90% dun, kommer de återstående 10% att bestå av vanliga fjädrar.

  • Det rätta täcket för dig är det täcke som passar bäst för dina behov. Först och främst bör du överväga om du vill använda täcket året runt eller inte - detta har nämligen betydelse för täckets bärkraft. Dessutom bör du också överväga vilken storlek täcket ska ha - föredrar du en enkeltäcke eller ska det vara en dubbeltäcke?