Faconlakan

Hos Bedre Nætter forhandler vi et sterkt utvalg av faconlaken i mange størrelser. Et faconlaken er kjennetegnet med å være sydd med strikk i hjørnene, slik at det passer til en spring- eller boksmadrass. Alle våre faconlaken fjerner raskt fukt, slik at du kan sove med en tørr og komfortabel følelse gjennom hele natten. Se vårt utvalg og finn det faconlakenet som passer til din seng.

80x200 cm

80x200 cm.
397 kr

90x200 cm

90x200 cm.
398 kr

90x210 cm

90x210 cm.
399 kr

120x200 cm

120x200 cm.
429 kr

140x200 cm

140x200 cm.
459 kr

160x200 cm

160x200 cm.
519 kr

180x200 cm

180x200 cm.
549 kr

180x210 cm

180x210 cm.
559 kr

Vi blundar inte förrän du sover bra

Gratis leverans

Gratis leverans

Vi levererar ditt nya formade lakan till dig - helt kostnadsfritt.

100 nätters prov

100 nätters prov

Du kan vara helt trygg med att köpa en bättre sömn online. Hos Bättre Nätter har du nämligen alltid en 100 nätters riskfri provperiod.

Förstklassig kvalitet

Förstklassig kvalitet

Hos Bedre Nætter hittar du uteslutande formade lakan av högsta kvalitet.

Faconlakan


Ett faconlakan är - som namnet också antyder - ett lakan som är sytt efter madrassens form. Lakanet har en sidhöjd på 30 cm, vilket innebär att det både kan användas för en fjäder- eller boxmadrass ensam, men att det också fungerar idealiskt om du har en bäddmadrasser överst på din madrass. Du ska bara se till att din madrass eller madrasser inte är högre än lakanets sidhöjd på 30 cm. 

Lakanet är smart och bekvämt eftersom den faconsydda designen gör att lakanet ligger stramt och slätt hela natten. Med ett faconlakan är det därför slut med att vakna upp till ett skrynkligt lakan som har glidit av sängen under natten. Med ett faconlakan får du därmed de bästa förutsättningarna för en ostörd nattsömn. Faconlakanet är därför också för dig som drömmer om att få ut det mesta av dina nattetimmar. 

Är faconlakanet inte det uppenbara valet för dig, har vi också andra lakantyper som sannolikt kan uppfylla dina behov. Bland annat säljer vi de mycket populära kuvertlakan, som är idealiska att använda över din bäddmadrasser. Dessutom är våra split lakan också värda att nämna. Delat lakan är för dig som har en ställbara sängar i storlekarna 160x200, 180x200 eller 180x210. Denna typ av lakan används till toppmadrassen och är smart eftersom den tillåter dig och din sängpartner att justera varje sida av höj- och sänkbara sängen oberoende av varandra.

Vi har faconlakan i många storlekar 

På Bedre Nætter har vi ett stort urval av faconlakan. Letar du till exempel efter ett faconlakan till din enkelsäng, har vi bland annat ett i storleken 90x200. Letar du istället efter ett faconlakan till en trekvartsäng, kan vi också hjälpa dig. Här har vi både i storlekarna 120x200 och 140x200. Slutligen kan vi också erbjuda flera lakan till din dubbelsäng. Hitta bland annat storleken 180x200 här.  

Ett faconlakan som välkomnar sömnen hjärtligt 

Våra faconlakan är lekande lätta att lägga sig till rätta i, men oändligt svåra att lämna igen. Anledningen är faconlakanets fantastiska kvalitet. Trådtätheten på lakanet är nämligen imponerande hög och vävningen är gjord av 100% bomullssatin. Köper du ett faconlakan hos Bedre Nætter, kommer du alltid att landa mjukt och torrt när du kastar dig i din säng. Vad bättre är, så landar du i ett allergivänligt och naturligt lakan. Och vem vill inte helst ligga nära naturliga material när de ska sova? 

Den höga trådtätheten bidrar också till att du får ett slitstarkt lakan som håller i många år. Våra kuvertlakan är därför för dig som kräver att få ut det mesta av timmarna i drömlandet, och som inte vill kompromissa med kvalitet och hållbarhet.

Vad kan vi göra för dig? 

Har du frågor om våra faconlakan, eller några av våra andra produkter, tveka inte att kontakta oss. Det viktigaste för oss är att hjälpa dig till Bedre Nætter, så är du det minsta osäker, kan du nå oss alla veckans sju dagar från kl. 9-23. Vi kan kontaktas via chatt, telefon och e-post. Vi ser fram emot att höra från dig. 

  • Ett faconlakan är avsett att täcka en resår- eller ramsäng. Faconlakan är nämligen sydda med elastik i hörnen, vilket säkerställer att lakanet förblir på plats under natten. Hos Bättre Nätter kan våra faconlakan täcka en madrasshöjd på upp till 26 cm - så du kan också utan problem lägga en bäddmadrass under lakanet.

  • Faconlakan, som sagt, kan täcka en högre madrass och är därför särskilt idealiska för dem som önskar att lakanet ska täcka en resår- eller ramsäng. Ett kuvertlakan, å andra sidan, kan inte täcka en hög madrass och rekommenderas därför främst för dem som bara önskar att lakanet ska täcka bäddmadrassen.