essential

Det essentielle val

essential

Hög kvalitet till lågt pris

Vår Essential-sömnlinje är för dig som vill blunda och somna omgiven av kvalitet från innerst till ytterst. Sömnlinjen innehåller allt du behöver för att sova gott, och alla produkter som bär vår Essential-etikett är skapade för att göra god sömn tillgänglig för oss alla. För bättre nätter är essentiella för alla.

Essential

Våra essentiella produkter

Det essentielle val

Bättre kvalitet ger bättre sömn

Textilier

Bättre och mjukare

Alla textilier i vår Essential-sömnlinje är OEKO-TEX®-certifierade. Certifieringarna är vårt sätt att garantera dig några lättöverskådliga produkter — skapade utan skadlig kemi, vilket är en fördel för din hälsa och mindre belastande för miljön. Våra Essential-sängset och lakan är dessutom skapade med 500 trådar per kvadrattum, vilket ger textilen en helt unik kvalitet och märkbar mjukhet. Branschstandarden ligger mellan 100-350 trådar per kvadrattum, så det talar sitt eget tydliga språk.
Kärnor

100% naturlatex

Kärnorna i vår Essential-sömnlinje är skapade av 100% naturlatex. Naturlatex är känt för sin elasticitet, eftersom naturlatex ‘trycker tillbaka’ med samma kraft som den möts med. Detta resulterar i en jämn och otroligt stödjande komfort. Kärnan i naturlatex har god andningsförmåga och ventilation tack vare dess öppna cellstruktur, som upprätthåller en torr och hälsosam sovmiljö, och husdammskvalster kan inte överleva i naturlatex.

Om du önskar en mer grön, naturvänlig och socialt ansvarsfull kärna, är vår Mayan-topmadras skapad av 100% ekologisk och GOLS-certifierad latex.
Täcken & Kuddar

Sunda fjädrar och dun

Täcken och kuddar i vår Essential-sömnlinje är OEKO-TEX®-certifierade (standard 100), för att säkerställa produkter helt utan hälsofarliga ämnen. Alla fjädrar och dun är dessutom Downpass-certifierade, vilket innebär att fjäder- och duninnehållet kan spåras tillbaka till dess producent, och att det uppfyller de högsta standarderna inom djurvälfärd, etik och kvalitet.
Behöver du hjälp?
Kundservice

Behöver du hjälp?

Det ska vara lätt att sova gott, men det kan vara mycket att tänka på när du ska köpa en ny säng. Därför har vi utvecklat SängMatch™.