Madrasser 90x200

Produkter

Från A till zzZ

Madrass 90x200

Madrasser i 90x200 cm är den vanligaste storleken på en enkelmadrass. Vårt urval på dessa är därför också det största, där du finner både skummadrasser, resårmadrasser och ramsängar. Var enkel typ av madrass har sina fördelar och det första du ska finna ut av, är vilken madrasstyp som det är just du verkligen är ute efter.

Om du redan har en sängram eller liknande och har behov för en madrass att lägga där i, så är det resår-och skummadrasserna som du ska titta på. Detsamma gäller om du har en ställbar säng, där det är själva madrassen som du behöver byta ut – i dessa fall är det speciellt skummadrasserna av latex som passar riktigt bra, då de följer den ställbara botten helt perfekt.

Den sista madrasstypen du kan välja är den som kallas ramsäng, där du har en madrass med en inbygg träram. Eftersom träramen finns, så är det möjligt att bara montera på ben direkt på madrassen och så har du en komplett säng på nolltid.

Hur väljer man fasthet på madrasser?

Efter vilken typ av madrass man ska ha, så kommer ett annat avgörande val som man ska vara uppmärksam på, vilken fasthet din nya madrass ska ha. Här är några tumregler som du kan följa. Först och främst, så är det inte nödvändigtvis ett uttryck för bättre kvalitet när en madrass har många fjädrar. Faktiskt så är det som så, att om du har en vikt under 95-100 kg, så bör du se till pocketfjädrar. Väger du under 75 kg, så rekommenderas det att se till en madrass i medium fasthet, medan en vikt på 75-100 kg gör så att du bör välja en fast madrass.

Om du väger över 95-199 kg, så kan det vara en bra idé att se till xtra fasta fjädrar. Det gör så att du får en längre levnadstid på madrassen, samtidigt som att du får en bättre komfort.