Trekvart seng

På Bedre Nætter har vi ett stort utbud av bra trekvartssängar, eller en och en halv sängar, som de också kallas. Med måtten 140x200 cm samt 120x200 cm lämpar de sig väldigt bra för allt ifrån barnrum och gästrum till små sovrum. Du kan hitta våra trekvartssängar bland flera olika sängtyper-allt beroende på vad som passar bäst för just dig. Vi har både kontinentalsängar, ställbara sängar och ramsängar i storlekarna 140x200 cm och 120x200 cm.

Trekvart seng

120x200 cm

Trekvart seng

140x200 cm

Få en god natts sömn i en trekvartssäng av hög kvalitet

Trekvartsäng eller en och en halv säng är de vanligaste beteckningarna för sängar av måtten 140x200 cm och 120x200 cm. På grund av sängens storlek lämpar den sig särskilt väl för många platser i hemmet. Oavsett om du ska ha den i ett barnrum, gästrum, ett litet sovrum-eller om du bara vill ha en lite större enkelsäng åt dig själv, så får du här en säng som har många goda egenskaper:

  • Den har en smart och praktisk storlek, vilket gör den extra passande i mindre rum

  • Den finns i olika sängtyper med olika komponenter. Dessutom med olika färger, designer och tyger-så att du kan hitta den säng som passar bäst för just dig

  • Trekvartssängen är en bra lösning om man vill ha en mindre dubbelsäng eller en större enkelsäng

På Bedre Nætter är alla våra trekvartssängar producerade i Danmark med allt vad det innebär i form av bra arbetsvillkor, strikt produktionskontroll och hög kvalitet. Vi kan därför garantera både kvaliteten och en hög nivå av komfort, vilket ger dig en bra och hälsosam nattsömn.

Hur stor är en en och en halv säng?

En en och en halv-säng är 140 cm eller 120 cm bred och 200 cm lång. Den är därför lite större än en enkelsäng, som mäter 80 eller 90 cm, och lite mindre än en dubbelsäng, som är 160 cm eller 200 cm bred.

Vilken storlek du föredrar beror helt på dina behov och dina möjligheter. Storleken på ditt sovrum, antalet andra möbler och hur mycket sängutrymme du vill ha kan spela roll när du ska ta ett beslut. Det viktigaste är att du får en säng som du trivs i.

En trekvartssäng är rätt flexibel när det kommer till huruvida du sover själv eller delar sängen med någon annan. Det finns massor av plats när du sover på egen hand, men den fungerar också strålande som dubbelsäng om du inte har något emot att sova tätt ihop.

Erbjudande på en och en halv säng

Om du letar efter en billig en och en halvsäng, eller bara håller utkik efter ett bra erbjudande, har vi på Bedre Nætter båda delarna. Då vi inte har fysiska butiker eller fördyrande mellanhänder kan vi erbjuda sängar av hög kvalitet till ett bra pris. Du spenderar en tredjedel av ditt liv med att sova, och därför är det vettigt med en säng som passar för dig, din kropp och din plånbok.

Vilken en och en halv säng ska man välja?

Tänk på att en och en halv säng endast är beteckningen på sängens storlek och alltså inte på typen av säng. Beroende på dina preferenser kring komfort, funktion och utseende kan en viss typ av en och en halv säng passa bättre för dig än en annan. Det finns tre övergripande varianter av sängar - och du kan hitta allihopa hos oss.

Ramsängar passar för dig som vill ha en enkel men bekväm sänglösning. En ramsäng består av ett dubbelfjädrat madrasslager, så allt du behöver göra är att skruva fast benen i ramen. Våra ramsängar är alla dubbelfjädrade med pocketfjädrar i det översta lagret-och alltid indelat i våra 7 bättre™ zoner, så att du kan vara säker på att få det djupaste och mest hälsosamma stödet precis där du behöver det.

En kontinentalsäng är det rätta valet för dig som håller utkik efter komfort som spräcker skalan. Kontinentalsängen är uppbyggd av tre madrasslager som tillsammans skapar en skön, stabil säng med hälsosam komfort och djup stöttning.

En ställbar säng förenar komfort och funktion i en trevlig blandning. Med en elmotor kan du justera sängens position efter dina behov. Det är just därför som en ställbar säng är det självklara valet om du lider av ryggproblem, då du kan hitta en bekväm liggställning genom att höja och sänka både huvud-och fotänden precis så som det passar dig.

Högkvalitativa en och en halv resårmadrasser

När du köper en en och en halv säng är det viktigt att du också skaffar rätt resårmadrass. Madrassen är ditt primära komfortlager och det lager som avgör om du får en bra och hälsosam sömn eller inte. Det är därför viktigt att du hittar rätt madrass som ger dig bästa möjliga bekvämlighet och stöttning.

Vi använder resårmadrasser i både kontinentalsängar och ställbara sängar. Trekvartsängens resårmadrasser är uppbyggda av pocketfjädrar som säkerställer en hälsosam, djup och kvalitativ stöttning. Fjädrarna är var och en förpackade i filtpåsar, vilka minimerar ljudet från dem, men viktigast av allt är att de ger fjädrarna möjlighet att reagera helt individuellt, så att din kropp alltid får rätt stöd i de områden som behöver det. Samtidig är fjädrarna indelade i våra 7 bättre™ zoner, så att du kan vara helt säker på att du får en behaglig och avlastande madrass med en testad och beprövad zonindelad fjädring och verklig Bedre Nætter komfort.

Även din kroppsvikt spelar en roll när det kommer till madrassens fasthet, vilken anger hur hård eller mjuk en madrass är. Våra resårmadrasser kommer i tre olika fastheter; medium, fast och extra fast. Om du väger under 75 kg rekommenderar vi en medium madrass, väger du mellan 75 kg och 95 kg rekommenderar vi en fast och väger du över 95 kg är en extra fast madrass oftast det rätta valet.