Pulse Latex

Välkommen till framtidens latex. Starkare, mer elastisk och bättre andningsbarhet är nyckelorden för Pulse Latex.

Pulse Latex är producerad på ett unikt sätt, där man vulkaniserar latexen med högfrekventa värmevågor istället för ånga, som är den gamla metoden. Det ger latexen en fantastisk kvalitet utan ojämnheter.

Metoden heter SonoCore och ger Pulse en ensartad och öppen cellstruktur som är omöjlig att uppnå på andra sätt. Samtidigt kräver metoden endast en tredjedel av energiförbruket jämfört med traditionell latex-produktion. Det betyder att SonoCore-metoden är den produktionsform med det minsta energiavtrycket.

Produktion av latex

Överdraget på Pulse är ett Rainforest Alliance-certifierat Tencel-överdrag. Det är ett väldigt miljövänligt överdrag av träfibrer som försäkrar en bättre fuktavledning än bomull och polyester.

Som med alla våra produkter är överdraget naturligtvis OEKO-TEX 100 certifierat. Det är din garanti för att det inte innehåller skadliga ämnen och kemikalier så att du kan sova tryggt och sunt natt efter natt.

Totalt sett försäkrar den goda ventilationen ett bättre mikroklimat i sängen, och den förbättrade strukturen ger bättre stöd och komfort. Pulse är på alla sätt den nästa generationen av latex.