Lakan 120x200

120x200 cm.
429 kr
120x200 cm.
  • Graphite
  • Vit

Essential Kuvertlakan

Sängkläder Essential
729 kr
120x200 cm.
  • Vit
  • Graphite

Essential Kuvertlakan

Sängkläder Essential
739 kr
-20%
Mayan Kuvertlakan
Se produkt
Veckans rekommendation
120x200 cm.

Mayan Kuvertlakan

Sängkläder Mayan
Special Price 751 kr Tidigare pris 939 kr
120x200 cm.

Polar Kuvertlakan

Sängkläder Polar
1.329 kr

Lakan 120x200

Om du behöver ett nytt lakan i storleken 120x200 centimeter, är det alltid viktigt att få den helt rätta storleken. Det handlar inte bara om de vanliga måtten, alltså att lakanet naturligtvis ska vara 120x200 centimeter som sängen, utan också att lakanet ska täcka en viss mängd av sängen. Du kan nämligen få olika lakantyper för olika sängar, och igen olika storlekar för olika sängar. Om du inte har full koll på skillnaden mellan kuvertlakan och faconlakan, eller inte är helt säker på vad ett split-lakan används till, kan du med fördel läsa våra guider om lakan. Här kommer vi att ge dig en översikt över vilket lakan du ska använda för just din säng.

Split lakan

När man köper en säng med elevation rekommenderar vi att man väljer en lösning med en splittoppmadrass. En splittoppmadrass och ett split-lakan har ett snitt i toppen och botten, och därför kan du utan problem justera varje sida av din säng med elevation individuellt. Du har lyckligtvis fortfarande en sammanfogning i mitten, och därför slipper du en genomgående spricka och behåller därmed känslan av att ligga i en dubbelsäng.

Det kan ofta vara ett problem att hitta split-lakan av hög kvalitet som passar till toppmadrassen. Vi har därför säkrat oss ett produkt, som är perfekt för ändamålet.

Kuvertlakan

Många väljer att deras lakan ska täcka bäddmadrassen när de köper ny säng. Detta lakan, som endast täcker bäddmadrassen, kallas för ett kuvertlakan. Detta lakan har fördelen att det är lätt att montera, och därför väljer många att köpa detta lakan, särskilt om de köper en kontinentalsäng. På kontinentalsängar ska man således endast montera ben och lägga på bäddmadrassen, varefter sängen är redo att användas. Med ett kuvertlakan tar det bara en halv minut att sätta på lakanet, varefter sängen är helt redo att användas.

Faconlakan

Fler och fler väljer dock det så kallade faconlakan, som med sina längre sidor täcker hela resårmadrassen, istället för att bara täcka bäddmadrassen. Det innebär främst att sängen får ett helt annorlunda utseende, men detta kan också vara en fördel. Vi har ett brett utbud av faconlakan i många olika färger, och du kan således helt själv välja vilken färg din säng med ett faconlakan ska ha. Du kan se vårt breda utbud av faconlakan i storleken 120x200 centimeter genom att klicka på ovanstående länk.

  • De bästa lakanen 120x200 är de som är både långvariga och bekväma att ligga på. Ett bomullslakan är ett bra exempel på detta, eftersom det är ett kvalitetsrikt material med en lång livslängd. Om lakanet är vävt tätt får det också en extra slät och mjuk textur, vilket gör det ännu mer behagligt att sova på.

  • Det är inte bara lakanets storlek som spelar en avgörande roll när du letar efter ett lakan i storleken 120x200. Det är också viktigt att ta ställning till hur mycket av madrassen lakanet faktiskt ska täcka. Ska det endast täcka bäddmadrassen? Ska det endast täcka ramsängen? Eller kanske täcka båda delarna? Om du letar efter ett lakan som endast ska täcka bäddmadrassen, så är vårt kuvertlakan det rätta för dig. Våra kuvertlakan består av kvalitetsrika material, vilket gör dem extremt bekväma att ligga på. Dessutom består våra kuvertlakan också av bomullspercale samtidigt som de har en slätvävd struktur, vilket gör dem helt fantastiska. Om du letar efter ett lakan som ska täcka både bäddmadrassen och fjäder- eller ramsängen, så är vårt faconlakan det rätta för dig. Våra faconlakan är effektiva för att täcka ett större område på grund av de elastiska hörnen - de ser nämligen till att hålla lakanet på rätt plats.