Lakan 180x200

180x200 cm.
549 kr
180x200 cm.
 • Vit
 • Graphite

Essential Kuvertlakan

Sängkläder Essential
4.81159 star rating (69) total reviews
799 kr
-20%
Mayan Kuvertlakan
Se produkt
Veckans rekommendation
180x200 cm.

Mayan Kuvertlakan

Sängkläder Mayan
4.5748 star rating (127) total reviews
Special Price 799 kr Tidigare pris 999 kr
180x200 cm.
 • Graphite
 • Vit

Essential Kuvertlakan

Sängkläder Essential
4.77273 star rating (22) total reviews
799 kr
180x200 cm.
 • Vit
 • Graphite

Essential Splitlakan

Sängkläder
4.62 star rating (50) total reviews
1.049 kr
180x200 cm.

Polar Kuvertlakan

Sängkläder Polar
1.649 kr

Lakan 180x200

Behöver du ett lakan till din dubbelsäng? Då har du kommit till rätt ställe. På Bedre Nætter har vi många olika lakan i många olika storlekar och färger. Det innebär att du kan få precis det lakan du önskar dig, till precis det sovrum du önskar dig. Vi har nämligen skrivit denna artikel för att ge dig en överblick över de olika möjligheterna du har, när du ska köpa ett lakan i storleken 180x200 centimeter.

Kuvertlakan

Det kan vara svårt att veta vilket lakan som är det allra rätta. Därför vill vi gärna förklara de olika laknens egenskaper och illustrera med bilder. Det mest använda lakanet är kuvertlakanet. Detta lakan omsluter bäddmadrassen och kan därför enkelt och snabbt tas i bruk. Kuvertlakanet har en höjd på mellan 6 och 10 centimeter, vilket innebär att denna lakanstyp kan användas för alla bäddmadrasser i vårt sortiment, samt alla bäddmadrasser med en höjd mellan 6 och 10 centimeter. Kuvertlakanet är populärt eftersom det så snabbt kan tas i bruk.

Faconlakan

Kuvertlakanet är en praktisk lösning, men om du önskar lite extra lyx, så kan du med fördel välja det så kallade faconlakanet. Denna lakanstyp skiljer sig från kuvertlakanet, då ett faconlakan omsluter hela resårmadrassen och därmed sträcker sig betydligt längre ner på sängen än kuvertlakanet. Det betyder att du kan anpassa sängen till ditt sovrum, om det finns en specifik färg som du önskar ska vara framträdande. Vi har ett brett urval av olika färger till våra faconlakan, och dem kan du alla se genom att följa länken lite högre upp i texten.

Våra faconlakan kan monteras på resårmadrasser med en höjd på upp till 26 centimeter.

 • De bästa lakanen 180x200 är de som är tillverkade av ekologisk bomull. Ekologisk bomull är inte bara extremt behagligt att ligga på, det är också hälsosamt och långvarigt. Du bör välja ett lakan som är tätt vävt, eftersom det innebär att lakanet har en slät och mjuk textur som känns underbar mot huden.

 • När du ska köpa ett nytt lakan i storleken 180x200 bör du också överväga vilken typ av lakan det ska vara. Här kan du ställa dig själv följande frågor: hur mycket av madrassen ska lakanet kunna täcka?

  Ska lakanet endast täcka bäddmadrassen bör du välja vårt kuvertlakan. Våra kuvertlakan består av fina och kvalitetsrika material som säkerställer en mjuk och behaglig känsla mot huden.

  Ska lakanet täcka en box- eller fjädermadrass bör du välja vårt faconlakan. Våra faconlakan kan nämligen täcka en madrasshöjd på hela 24 cm - det kan därför också enkelt täcka en bäddmadrass. Faconlakanen är sydda med elastiska hörn som håller lakanet på rätt plats.

  Om du har en justerbar säng hemma bör du välja vårt splitlakan. Våra splitlakan gör det möjligt att justera sängen utan att det skapar problem med lakanet.