Lakan 210x210

210x210 cm.
 • Vit
 • Graphite

Essential Kuvertlakan

Sängkläder Essential
4.29268 star rating (41) total reviews
899 kr
210x210 cm.
 • Graphite
 • Vit

Essential Kuvertlakan

Sängkläder Essential
4.71875 star rating (32) total reviews
899 kr
210x210 cm.

Mayan Kuvertlakan

Sängkläder Mayan
4.55556 star rating (18) total reviews
1.099 kr

Lakan 210x210

Om du behöver ett nytt lakan i storleken 210x210 centimeter, är det alltid viktigt att få den helt rätta storleken. Det handlar inte bara om de vanliga måtten, alltså att lakanet naturligtvis ska vara 210x210 centimeter som sängen, utan också att lakanet ska täcka en viss mängd av sängen. Du kan nämligen få olika lakantyper för olika sängar, och återigen olika storlekar för olika sängar. Om du inte har full koll på skillnaden mellan kuvertlakan och faconlakan, eller inte är helt säker på vad ett split-lakan ska användas till, så kan du med fördel läsa våra guider om lakan. Här kommer vi att ge dig en översikt över vilket lakan du ska använda till just din säng.

Kuvertlakan

Många väljer att deras lakan ska täcka bäddmadrassen, när de köper ny säng. Detta lakan, som endast täcker bäddmadrassen, kallas för ett kuvertlakan. Detta lakan har fördelen att det är lätt att montera, och därför väljer många att köpa detta lakan, särskilt om de köper en ramsäng. På ramsängar behöver man således endast montera ben och lägga på bäddmadrassen, varefter sängen är redo för användning. Med ett kuvertlakan tar det bara en halv minut att sätta på lakanet, varefter sängen är helt redo för användning.

Faconlakan

Fler och fler väljer dock det så kallade faconlakanet, som med sina längre sidor täcker hela resårmadrassen, istället för att endast täcka bäddmadrassen. Det betyder främst att sängen får ett helt annat utseende, men detta kan också vara en fördel. Vi har ett brett utbud av faconlakan i många olika färger, och du kan således helt själv välja vilken färg din säng med ett faconlakan ska ha. Du kan se vårt breda utbud av faconlakan i storleken 210x210 centimeter genom att klicka på länken ovan.

 • Om du letar efter ett hållbart och bekvämt lakan, bör du ta en närmare titt på våra ekologiska bomullslakan. Ekologisk bomull är ett fantastiskt material som är både otroligt mjukt och dessutom långvarigt. Vi rekommenderar alltid att välja ett lakan som är tätt vävt, eftersom det innebär att lakanet har en mjuk och fin yta som gör det ännu mer behagligt att sova på.

 • När du ska välja ett nytt lakan är det också en bra idé att överväga hur mycket av madrassen du vill ha täckt. Ska lakanet endast täcka bäddmadrassen? Eller ska det också täcka boxmadrassen? Eller kanske passa till en justerbar säng?

  Om du föredrar ett lakan som endast täcker bäddmadrassen, bör du välja vårt kuvertlakan. Våra kuvertlakan är extremt bekväma på grund av de fina och kvalitetsrika materialen.

  Om du föredrar ett lakan som ska täcka en fjäder- eller boxmadrass, bör du välja vårt faconlakan. Faconlakanen är sydda med elastiska hörn och kan täcka en madrasshöjd på hela 26 cm - det finns alltså gott om plats för att dra in en bäddmadrass under lakanet.

  Om du däremot har en justerbar säng hemma, behöver du ett helt speciellt lakan. För våra justerbara sängar har vi därför utvecklat ett unikt splitlakan. Det fantastiska med splitlakanet är att du enkelt kan justera sängen utan att det påverkar lakanet.