Lakan 90x210

90x210 cm.
399 kr
90x210 cm.
  • Vit
  • Graphite

Essential Kuvertlakan

Sängkläder Essential
4.66667 star rating (3) total reviews
709 kr
90x210 cm.
  • Graphite
  • Vit

Essential Kuvertlakan

Sängkläder Essential
709 kr
-20%
Mayan Kuvertlakan
Se produkt
Veckans rekommendation
90x210 cm.

Mayan Kuvertlakan

Sängkläder Mayan
Special Price 727 kr Tidigare pris 909 kr
90x210 cm.

Polar Kuvertlakan

Sängkläder Polar
1.129 kr

Lakan 90x210

Om du behöver ett nytt lakan i storleken 90x210 centimeter, är det alltid viktigt att få den helt rätta storleken. Det handlar inte bara om de vanliga måtten, alltså att lakanet naturligtvis ska vara 90x210 centimeter som sängen, utan också att lakanet ska täcka en viss mängd av sängen. Du kan nämligen få olika lakantyper för olika sängar, och igen olika storlekar för olika sängar. Om du inte har full koll på skillnaden mellan kuvertlakan och faconlakan, eller inte är helt säker på vad ett split-lakan används till, kan du med fördel läsa våra guider om lakan. Här kommer vi att ge dig en översikt över vilket lakan du ska använda för just din säng.

Kuvertlakan

Många väljer att deras lakan ska täcka bäddmadrassen när de köper ny säng. Detta lakan, som endast täcker bäddmadrassen, kallas för ett kuvertlakan. Detta lakan har fördelen att det är lätt att montera, och därför väljer många att köpa detta lakan, särskilt om de köper en kontinentalsäng. På kontinentalsängar ska man således endast montera ben och lägga på bäddmadrassen, varefter sängen är redo att användas. Med ett kuvertlakan tar det bara en halv minut att sätta på lakanet, varefter sängen är helt redo att användas.

Faconlakan

Fler och fler väljer dock det så kallade faconlakanet, som med sina längre sidor täcker hela resårmadrassen, istället för att bara täcka bäddmadrassen. Det innebär främst att sängen får ett helt annorlunda utseende, men detta kan också vara en fördel. Vi har ett brett utbud av faconlakan i många olika färger, och du kan således helt själv välja vilken färg din säng med ett faconlakan ska ha. Du kan se vårt breda utbud av faconlakan i storleken 90x210 centimeter genom att klicka på ovanstående länk.

  • De bästa lakanen 90x210 är de som är tillverkade av naturliga och hållbara material, såsom ekologisk bomull. Om de dessutom har en tät vävning, kommer de att kännas extra mjuka och sköna mot huden.

  • När du letar efter ett lakan i storleken 90x210 är det också en bra idé att överväga hur mycket av madrassen lakanet ska täcka. Ska det endast täcka bäddmadrassen? Eller ska det täcka både bäddmadrass och ramsängar? Om du vill ha ett lakan som endast täcker din bäddmadrass, bör du välja vårt kuvertlakan. Våra kuvertlakan är extremt bekväma på grund av deras slätvävda struktur. Dessutom består våra kuvertlakan också av bomullspercale, vilket är en garanti för hög kvalitet. Om du vill ha ett lakan som ska täcka både din bäddmadrass och din box- eller fjädermadrass, bör du välja vårt faconlakan. Våra faconlakan är effektiva för att täcka flera madrasser samtidigt på grund av lakanets elastiska hörn - det säkerställer att lakanet alltid förblir på plats.