Lakan 160x200

160x200 cm.
519 kr
160x200 cm.
 • Vit
 • Graphite

Essential Kuvertlakan

Sängkläder Essential
4.53659 star rating (41) total reviews
789 kr
160x200 cm.
 • Graphite
 • Vit

Essential Kuvertlakan

Sängkläder Essential
789 kr
160x200 cm.

Mayan Kuvertlakan

Sängkläder Mayan
4.90909 star rating (11) total reviews
989 kr
160x200 cm.
 • Vit
 • Graphite

Essential Splitllakan

Sängkläder
4.72727 star rating (11) total reviews
999 kr
-20%
Polar Kuvertlakan
Se produkt
Veckans rekommendation
160x200 cm.

Polar Kuvertlakan

Sängkläder Polar
Special Price 1.311 kr Tidigare pris 1.639 kr

Lakan 160x200

Om du behöver ett nytt lakan till din dubbelsäng är det viktigt att komma ihåg att du kan hitta olika typer av lakan hos Bedre Nætter. Vi har olika storlekar, funktioner och färger, så att du alltid kan anpassa ditt nya lakan till din säng, smak och sovrum. Om du har en ställbar säng, kan vi dessutom erbjuda dig ett smart split-lakan, vilket ger dig möjlighet att justera de två sidorna av sängen individuellt, och på så sätt undvika den irriterande skarven i mitten, som ofta kan uppstå när du använder sängen med en partner.

Just skarven i mitten är den främsta anledningen till att folk väljer en split-bäddmadrass. Denna bäddmadrass är sammanfogad i mitten, men har ett snitt både i toppen och botten, vilket innebär att du och din partner kan justera sängen precis som ni önskar, men samtidigt använda båda sidorna av sängen som ni vill, utan att behöva ta hänsyn till en eventuell skarv i mitten. Användningen av split-bäddmadrasser ökar och ökar, och därför ökar även populariteten för split-lakan. Hos Bedre Nætter kan du naturligtvis få split-lakan i olika färger, när det gäller storleken 160x200 centimeter.

Om du inte har en ställbar säng, men istället har valt antingen en kontinentalsäng eller dubbelsäng, kommer du inte att ha mycket glädje av ett splitlakan. Därför kan du med fördel välja ett av våra andra lakan, till exempel ett faconlakan eller kuvertlakan. Kuvertlakanet används för att täcka bäddmadrassen, och kan därmed enkelt och snabbt träs på denna, varefter du har en ny säng som är redo för användning.

Om du önskar ett faconlakan, kan du med fördel välja detta i en färg som passar till ditt sovrum. Faconlakanet täcker nämligen också sängens sidor, och upptar således mer än ett kuvertlakan. Du bör dock vara medveten om att faconlakanet har en höjd på 26 centimeter. Om din resårmadrass är högre än så, kan du därför inte använda ett faconlakan.

 • De bästa lakanen i storleken 160x200 är tillverkade av ekologisk bomull. Ekologisk bomull medför flera fördelar, såsom att det är hälsosamt, extremt bekvämt och framför allt långvarigt. Vi rekommenderar att välja ett bomullslakan med en tät vävning, eftersom detta innebär att lakanet har en extra slät och mjuk textur, som känns fantastisk mot huden när du ligger på det.

 • När du letar efter ett lakan i storleken 160x200 bör du också överväga hur mycket lakanet faktiskt ska täcka. Ska lakanet endast täcka bäddmadrassen? Eller bara ramsangar? Eller ska det täcka båda delarna?

  Vårt kuvertlakan är idealiskt för dig som vill ha ett lakan som bara ska täcka bäddmadrassen. Våra kuvertlakan består av hög kvalitet och miljövänliga material, vilket säkerställer en mjuk och behaglig känsla.

  Vårt faconlakan är idealiskt för dig som vill ha ett lakan som ska täcka box- eller fjädermadrassen. Våra faconlakan kan nämligen täcka en madrasshöjd på hela 26 cm - så du kan också enkelt inkludera en bäddmadrass under lakanet. Dessutom är våra faconlakan sydda med elastik i kanterna, så att de alltid förblir på sin plats.

  Vårt splitlakan är idealiskt för dig som har en justerbar säng hemma. Våra splitlakan gör det nämligen möjligt för dig och din partner att justera sängen som ni önskar utan att det skapar problem med lakanet.