Lakan 180x210

180x210 cm.
559 kr
-20%
Essential Kuvertlakan
Se produkt
Veckans rekommendation
180x210 cm.
 • Vit
 • Graphite

Essential Kuvertlakan

Sängkläder Essential
Special Price 655 kr Tidigare pris 819 kr
-20%
Essential Kuvertlakan
Se produkt
Veckans rekommendation
180x210 cm.
 • Graphite
 • Vit

Essential Kuvertlakan

Sängkläder Essential
4.83333 star rating (12) total reviews
Special Price 655 kr Tidigare pris 819 kr
180x210 cm.

Mayan Kuvertlakan

Sängkläder Mayan
1.019 kr
180x210 cm.
 • Vit
 • Graphite
1.099 kr
180x210 cm.

Polar Kuvertlakan

Sängkläder Polar
1.699 kr

Lakan 180x210

Om du behöver ett nytt lakan i storleken 180x210 centimeter, är det alltid viktigt att få den helt rätta storleken. Det handlar inte bara om de vanliga måtten, alltså att lakanet naturligtvis ska vara 180x210 centimeter som sängen, utan också att lakanet ska täcka en viss mängd av sängen. Du kan nämligen få olika lakantyper för olika sängar, och återigen olika storlekar för olika sängar. Om du inte har full koll på skillnaden mellan kuvertlakan och faconlakan, eller inte är helt säker på vad ett split-lakan ska användas till, så kan du med fördel läsa våra guider om lakan. Här kommer vi att ge dig en översikt över vilket lakan du ska använda till just din säng.

Kuvertlakan

Många väljer att deras lakan ska täcka bäddmadrassen, när de köper ny säng. Detta lakan, som endast täcker bäddmadrassen, kallas för ett kuvertlakan. Detta lakan har fördelen att det är lätt att montera, och därför väljer många att köpa detta lakan, särskilt om de köper en ramsäng. På ramsängar behöver man således endast montera ben och lägga på bäddmadrassen, varefter sängen är redo för användning. Med ett kuvertlakan tar det bara en halv minut att sätta på lakanet, varefter sängen är helt redo för användning.

Faconlakan

Fler och fler väljer dock det så kallade faconlakanet, som med sina längre sidor täcker hela resårmadrassen, istället för att endast täcka bäddmadrassen. Det betyder främst att sängen får ett helt annat utseende, men detta kan också vara en fördel. Vi har ett brett utbud av faconlakan i många olika färger, och du kan således helt själv välja vilken färg din säng med ett faconlakan ska ha. Du kan se vårt breda utbud av faconlakan i storleken 180x210 centimeter genom att klicka på länken ovan.

 • Om du vill ha slitstarka och bekväma lakan i storleken 180x210, är lakan av ekologisk bomull ett utmärkt val. De har både en lång hållbarhet och är otroligt bekväma att ligga på. Vi rekommenderar att välja ett lakan som har en tät vävning, eftersom lakanet då får en extra mjuk och skinande yta.

 • När du letar efter ett nytt lakan i storleken 180x210 bör du också överväga hur mycket av madrassen lakanet ska täcka. På Bedre Nætter erbjuder vi både kuvertlakan, faconlakan och splitlakan, så att du enklare kan hitta det perfekta lakanet för ditt hem.

  Du bör välja våra kuvertlakan om du letar efter ett lakan som endast ska täcka bäddmadrassen. Våra kuvertlakan är tillverkade med fokus på hög kvalitet och komfort, så att du kan sova behagligt om natten.

  Du bör välja våra faconlakan om du letar efter ett lakan som ska täcka en box- eller fjädermadrass. Våra faconlakan kan täcka en madrasshöjd upp till 26 cm - du kan därför också enkelt lägga till en bäddmadrass under lakanet. Faconlakanen har dessutom elastiska hörn så att de inte förlorar sin plats runt madrasserna.

  Har du en justerbar säng hemma bör du välja vårt splitlakan. Våra splitlakan är nämligen speciellt tillverkade för justerbara sängar. Det speciella med splitlakanet är att du och din partner enkelt kan justera sängen som ni önskar, utan att det påverkar lakanet.