Lakan 80x200

Lakan 80x200

Om du behöver ett nytt lakan i storleken 80x200 centimeter, är det alltid viktigt att få den helt rätta storleken. Det handlar inte bara om de vanliga måtten, alltså att lakanet naturligtvis ska vara 80x200 centimeter som sängen, utan också att lakanet ska täcka en viss mängd av sängen. Du kan nämligen få olika lakantyper för olika sängar, och igen olika storlekar för olika sängar. Om du inte har full koll på skillnaden mellan kuvertlakan och faconlakan, eller inte är helt säker på vad ett split-lakan används till, kan du med fördel läsa våra guider om lakan. Här kommer vi att ge dig en översikt över vilket lakan du ska använda för just din säng.

Kuvertlakan

Många väljer att deras lakan ska täcka bäddmadrassen när de köper ny säng. Detta lakan, som endast täcker bäddmadrassen, kallas för ett kuvertlakan. Detta lakan har fördelen att det är lätt att montera, och därför väljer många att köpa detta lakan, särskilt om de köper en kontinentalsäng. På kontinentalsängar ska man således endast montera ben och lägga på bäddmadrassen, varefter sängen är redo att användas. Med ett kuvertlakan tar det bara en halv minut att sätta på lakanet, varefter sängen är helt redo att användas.

Faconlakan

Fler och fler väljer dock det så kallade faconlakanet, som med sina längre sidor täcker hela resårmadrassen, istället för att bara täcka bäddmadrassen. Det innebär främst att sängen får ett helt annorlunda utseende, men detta kan också vara en fördel. Vi har ett brett utbud av faconlakan i många olika färger, och du kan således helt själv välja vilken färg din säng med ett faconlakan ska ha. Du kan se vårt breda utbud av faconlakan i storleken 80x200 centimeter genom att klicka på ovanstående länk.

  • De bästa lakanen 80x200 är tillverkade av naturliga och hållbara material, såsom ekologisk bomull. Dessutom har lakan 80x200 en ännu finare textur med en tät vävning, som gör dem extra mjuka mot huden.

  • När du ska välja ett lakan i storleken 80x200 är det också en god idé att överväga vilket syfte ditt lakan ska fylla - det är nämligen inte bara storleken på lakanet som spelar en stor roll. Ett kuvertlakan är idealiskt för dig som vill ha ett lakan som endast ska täcka bäddmadrassen. Våra kuvertlakan är slätvävda och med bomullspercale som kvalitetsstämpel, och lakanen är därmed extremt mjuka att röra vid. Ett faconlakan är idealiskt för dig som vill ha ett lakan som kan täcka både bäddmadrassen och fjäder- eller boxmadrassen. Våra faconlakan är nämligen sydda med elastiskt i hörnen, så att de förblir på plats. Alla våra faconlakan avleder snabbt fukt, så att du kan få en behaglig nattsömn.