Lakan 90x200

90x200 cm.
398 kr
90x200 cm.
  • Vit
  • Graphite

Essential Kuvertlakan

Sängkläder Essential
4.75 star rating (16) total reviews
699 kr
90x200 cm.
  • Graphite
  • Vit

Essential Kuvertlakan

Sängkläder Essential
699 kr
90x200 cm.

Mayan Kuvertlakan

Sängkläder Mayan
5 star rating (6) total reviews
899 kr
90x200 cm.

Polar Kuvertlakan

Sängkläder Polar
1.099 kr

Lakan 90x200

Om du behöver ett nytt lakan i storleken 90x200 centimeter, är det alltid viktigt att få den helt rätta storleken. Det handlar inte bara om de vanliga måtten, alltså att lakanet naturligtvis ska vara 90x200 centimeter som sängen, utan också att lakanet ska täcka en viss mängd av sängen. Du kan nämligen få olika lakantyper för olika sängar, och igen olika storlekar för olika sängar. Om du inte har full koll på skillnaden mellan kuvertlakan och faconlakan, eller inte är helt säker på vad ett split-lakan används till, kan du med fördel läsa våra guider om lakan. Här kommer vi att ge dig en översikt över vilket lakan du ska använda för just din säng.

Kuvertlakan

Många väljer att deras lakan ska täcka bäddmadrassen när de köper ny säng. Detta lakan, som endast täcker bäddmadrassen, kallas för ett kuvertlakan. Detta lakan har fördelen att det är lätt att montera, och därför väljer många att köpa detta lakan, särskilt om de köper en kontinentalsäng. På kontinentalsängar ska man således endast montera ben och lägga på bäddmadrassen, varefter sängen är redo att användas. Med ett kuvertlakan tar det bara en halv minut att sätta på lakanet, varefter sängen är helt redo att användas.

Faconlakan

Fler och fler väljer dock det så kallade faconlakanet, som med sina längre sidor täcker hela resårmadrassen, istället för att bara täcka bäddmadrassen. Det innebär främst att sängen får ett helt annorlunda utseende, men detta kan också vara en fördel. Vi har ett brett utbud av faconlakan i många olika färger, och du kan således helt själv välja vilken färg din säng med ett faconlakan ska ha. Du kan se vårt breda utbud av faconlakan i storleken 90x200 centimeter genom att klicka på ovanstående länk.

  • De bästa lakanen 90x200 är tillverkade av naturliga och hållbara material, såsom ekologisk bomull. Dessutom har våra lakan i 90x200 en ännu finare textur i form av en tät vävning, vilket gör dem extra mjuka och behagliga mot huden.

  • På Bedre Nætter vet vi hur viktig en god nattsömn är - och därför är ett bra lakan av hög kvalitet essentiellt. När du ska välja ett lakan i storleken 90x200 bör du också ta ställning till hur mycket av madrassen lakanet ska täcka. Det är nämligen inte bara lakanets storlek som spelar en stor roll. Om lakanet endast ska täcka bäddmadrassen, bör du välja vårt kuvertlakan. Våra kuvertlakan är slätvävda, vilket ger en fantastisk och behaglig känsla. Dessutom består de också av bomullspercale, vilket är din garanti för hög kvalitet. Om lakanet ska täcka både bäddmadrassen och box- eller fjädermadrassen, bör du välja vårt faconlakan. Våra faconlakan har en elastisk kant i hörnen, som säkerställer att de förblir på sin rätta plats. Dessutom är våra faconlakan bra på att avleda fukt snabbt, så att du kan få en behaglig nattsömn varje natt.